Rýže se skopovým masem

80 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
51 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, zalijeme horkou, osolenou vodou a necháme půl hodiny máčet. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    40g másla necháme rozehřát a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájené maso a rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a vaříme doměkka.
  • 3
    K uvařenému masu vmícháme rýži, zalijeme 60g rozpuštěného másla a 600ml vody. Přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
  • 4
    Hrnec s uvařenou rýží necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
  • 5
    Podáváme posypané sekanou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.