Rýže se skopovým masem
80 min.
Ingredience
- 160gramůCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůSkopové maso přední
- 180gramůRajčata
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 850mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
51 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, zalijeme horkou, osolenou vodou a necháme půl hodiny máčet. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 240g másla necháme rozehřát a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájené maso a rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a vaříme doměkka.
- 3K uvařenému masu vmícháme rýži, zalijeme 60g rozpuštěného másla a 600ml vody. Přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
- 4Hrnec s uvařenou rýží necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
- 5Podáváme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.