Rýže se slaninou na rajčatech
40 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 100gramůSlanina vepřová
- 15gramůOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 6gramůSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 40gramůPetržel - nať
- 100gramůCibule
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a petrželku posekáme.
- 2Slaninu v hrnci na oleji rozškvaříme a děrovanou lžící vyjmeme. Do tuku vsypeme cibuli, česnek, zpěníme, přidáme scezená rajčata, petrželku, sůl, cukr, rýži, vodu a dusíme doměkka.
- 3Pokrm upravíme na talíře, posypeme škvařenou slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 11. 2015
Rýže se slaninou na rajčatech
Recept je rychlý, celkem snadný a pochutnáte si na něm. Pravdou je, že po něm mají muži za chvíli trošku hlad, takže jsem ještě zvolila vepřové kotlety a dílo se podařilo.