Rýže se slávkami po tarantsku
75 min.

Ingredience
- 200gramůCibule
- 800gramůMušle slávky
- 300gramůRýže jasmínová
- 2kusyBrambory
- 200gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 1decilitrVíno bílé
- 500mililitrůVývar rybí
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme petrželku a nasekáme ji. Oloupeme stroužek česneku a rozdrtíme ho. Odrhneme slávky a důkladně je omyjeme ve studené vodě. Vložíme je do pánve, přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno a olej. Necháme pod pokličkou na středním plameni za občasného zatřesení pánví otevřít.
- 2Stáhneme pánev z ohně, vyloupejeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a zavřené slávky vyhodíme, scedíme tekutinu z vaření a uschováme. Oloupeme cibule a jemně je pokrájíme. Oloupeme brambory a pokrájíme je na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na kolečka. Zapékací nádobu vytřeme olejem, rozprostřeme na dno vrstvu cibule, vrstvu brambor, vrstvu vyloupaných měkkýšů a nakonec rýži. Vše zalijeme bílým vínem, olejem a osolíme. Stejným způsobem postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Navrch přidáme směs rajčat, brambor a vyloupaných měkkýšů.
- 3Vše posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem, zastříkneme olejem, zalijeme tekutinou z vaření slávek a rybím vývarem. Nádobu vložíme na 30-40 minut do trouby předehráté na 180 °C. Hotový pokrm necháme pár minut odstát. Podáváme horký přímo v zapékací nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.