Rýže se slepičím masem
135 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůSlepice
- 1špetkaŠafrán
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Slepici dobře omyjeme a uvaříme doměkka. Maso vykostíme a pokrájíme na malé kousky.
- 2Rozpustíme 80 g másla, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vsypeme propláchnutou rýži, kterou vaříme do úplného vstřebání vývaru.
- 3Do uvařené rýže zamícháme pokrájené maso, opepříme a přidáme trochu šafránu. Rýži poklademe malými kousky zbylého másla. Přiklopený hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.