Rýže se slepičím masem

135 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici dobře omyjeme a uvaříme doměkka. Maso vykostíme a pokrájíme na malé kousky.
  • 2
    Rozpustíme 80 g másla, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vsypeme propláchnutou rýži, kterou vaříme do úplného vstřebání vývaru.
  • 3
    Do uvařené rýže zamícháme pokrájené maso, opepříme a přidáme trochu šafránu. Rýži poklademe malými kousky zbylého másla. Přiklopený hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odstát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.