Rýže se zeleninou v pánvi

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, potom ji v dostatečném množství osolené vody uvaříme, scedíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme nadrobno, pórek rozřízneme po délce, potom příčně rozkrájíme na nudličky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a krájíma na kostičky. Žampiony opláchneme pod vodou, necháme okapat a rozkrájíme na plátky, hrášek slijeme a necháme okapat. Vejce v misce smícháme s rýžovým vínem, pepřem i solí.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, rýži na něm při stálém míchání smažíme, až je křupavá. Usmaženou rýži přendáme do mísy.
  • 4
    Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji smažíme 5 minut do poloměkka. Poté přidáme hrášek s kari kořením, zeleninu osolíme, ještě chvilku smažíme.
  • 5
    Do pánve k zelenině vložíme zpět rýži, přidáme vejce, smíchaná s rýžovým vínem, vše důkladně promícháme, necháme chvilku prohřát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.