Rýže se zeleninou v pánvi
25 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusPaprika červená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2špetkyKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrVíno rýžové čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, potom ji v dostatečném množství osolené vody uvaříme, scedíme, necháme vychladnout.
- 2Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme nadrobno, pórek rozřízneme po délce, potom příčně rozkrájíme na nudličky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a krájíma na kostičky. Žampiony opláchneme pod vodou, necháme okapat a rozkrájíme na plátky, hrášek slijeme a necháme okapat. Vejce v misce smícháme s rýžovým vínem, pepřem i solí.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, rýži na něm při stálém míchání smažíme, až je křupavá. Usmaženou rýži přendáme do mísy.
- 4Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji smažíme 5 minut do poloměkka. Poté přidáme hrášek s kari kořením, zeleninu osolíme, ještě chvilku smažíme.
- 5Do pánve k zelenině vložíme zpět rýži, přidáme vejce, smíchaná s rýžovým vínem, vše důkladně promícháme, necháme chvilku prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.