Rýží plněné vinné listy
100 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 400gramůRýže arborio
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 1špetkaPepř cayenský
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 400gramůHovězí maso mleté
- 500gramůVinné listy
- 0,25lžičkaKmín římský
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Opláchnutou rýži necháme okapat a v míse smícháme se solí, pepřem, kurkumou, kmínem, strouhaným muškátovým oříškem a cayenským pepřem.
- 2Rajčata vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Česnek jemně nasekáme.
- 3Opláchnutou petržel dosucha otřepeme, nasekáme a smícháme s rýží, rajčaty, česnekem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje.
- 4Na suché teflonové pánvi zprudka opečeme mleté maso, necháme vychladnout a poté vmícháme do rýže.
- 5Studenou vodou opláchneme vinné listy a necháme okapat. Rozložíme je hladkou stranou dospod a odstraníme řapíky.
- 6Na střed každého listu naneseme 2 kávové lžičky náplně a založíme nejprve konce listů, pak jejich okraje a nakonec listy zavineme.
- 7Závitky vložíme do hrnce se zbylým olejem. Zalijeme studenou vodou, aby byly zcela ponořené. Zatížíme obráceným talířem.
- 8Vodu přivedeme k varu, odebereme talíř a při střední teplotě dusíme asi 50 minut. Podáváme jak horké, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.