Rýží plněné vinné listy

100 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnutou rýži necháme okapat a v míse smícháme se solí, pepřem, kurkumou, kmínem, strouhaným muškátovým oříškem a cayenským pepřem.
  • 2
    Rajčata vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Česnek jemně nasekáme.
  • 3
    Opláchnutou petržel dosucha otřepeme, nasekáme a smícháme s rýží, rajčaty, česnekem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje.
  • 4
    Na suché teflonové pánvi zprudka opečeme mleté maso, necháme vychladnout a poté vmícháme do rýže.
  • 5
    Studenou vodou opláchneme vinné listy a necháme okapat. Rozložíme je hladkou stranou dospod a odstraníme řapíky.
  • 6
    Na střed každého listu naneseme 2 kávové lžičky náplně a založíme nejprve konce listů, pak jejich okraje a nakonec listy zavineme.
  • 7
    Závitky vložíme do hrnce se zbylým olejem. Zalijeme studenou vodou, aby byly zcela ponořené. Zatížíme obráceným talířem.
  • 8
    Vodu přivedeme k varu, odebereme talíř a při střední teplotě dusíme asi 50 minut. Podáváme jak horké, tak studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.