Rýžová kaše pro krémové polévky
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 200gramůRýže loupaná
- 2kusyHřebíček
- 1litrMléko polotučné
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mléko přivedeme k varu, přidáme cibuli, do které jsme zapíchli 2 hřebíčky, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, tymián a 1 bobkový list. Přisypeme rýži, promícháme a vaříme 20 minut.
- 2Hrnec odstavíme, vyjmeme bobkový list, cibuli s hřebíčkem a všechno ostatní rozmixujeme. Nakonec vmícháme smetanu.
- 3Tato kaše slouží jako základ pro krémové polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.