Rýžová nádivka se slaninou
20 min.
Ingredience
- 4šálkyRýže dušená
- 400gramůAnglická slanina
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCibule
- 0,25šálekVíno bílé
- 0,33šálekMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
886 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dušenou rýži promícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na kousky, rozpuštěným máslem, jemně pokrájenou cibulí, kostičkami opečené slaniny, vínem a nasekanou petrželkou. Nádivku podle chuti osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
- 2Rýžovou nádivku použijeme k naplnění drůbeže nebo ji ve vymaštěném pekáčku ve středně vyhřáté troubě upečeme a podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.