Rýžová omeleta se šunkou
35 min.

Ingredience
- 60gramůRýže dušená
- 120mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 125gramůŠunka dušená
- 1lžícePetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
690 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži povaříme v kastrůlku ve 120 ml osolené vody pod pokličkou asi 20 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Vejce rozšleháme a vmícháme do nich vařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ochucená vejce s rýží a necháme zvolna ztuhnout. Potom omeletu obrátíme a opečeme po druhé straně.
- 3Upečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.