Rýžová omeleta se šunkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
690 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži povaříme v kastrůlku ve 120 ml osolené vody pod pokličkou asi 20 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Vejce rozšleháme a vmícháme do nich vařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ochucená vejce s rýží a necháme zvolna ztuhnout. Potom omeletu obrátíme a opečeme po druhé straně.
  • 3
    Upečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.