Rýžová polévka se zakysanou smetanou
50 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 3lžíceRýže loupaná
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
445 mg
Cukr
213 mg
Postup přípravy
- 1Dobře propláchnutou rýži zalijeme 1 litrem horkého hovězího vývaru, který dochutíme solí, přidáme pepř a necháme vařit 30 minut.
- 2V polévkové míse si dobře rozmícháme žloutek se zakysanou smetanou a přilijeme horký vývar s rýží.
- 3Polévku servírujeme s nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.