Rýžové jitrnice

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
948 mg
Cukr
922 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou hlavu, plíce a játra očistíme a opláchneme. Uvaříme je v mírně osolené vodě (játra po 10 minutách varu vyjmeme), hlavu vykostíme a vše najemno umeleme.
  • 2
    Do směsi přidáme dušenou rýži, jemně nakrájenou a do zlatavé barvy na sádle osmahnutou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše rozmícháme s dávkou vývaru z masa a přisolíme.
  • 3
    Prejt plníme do připravených střev a uzavřené jitrnice vkládáme do zbylého vývaru z vepřového masa. Zvolna vaříme 10-15 minut.
  • 4
    Uvařené jitrnice vyjmeme, zchladíme studenou vodou, necháme odkapat a ztuhnout.
  • 5
    Před podáváním jitrnice opékáme na tuku po obou stranách a při podávání je podléváme výpekem od pečení.
  • 6
    Jitrnice je možné podávat jen ohřáté ve vývaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.