Rýžové jitrnice
120 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 600gramůVepřová hlava
- 500gramůVepřové plíce
- 200gramůJátra vepřová
- 1litrVoda pitná
- 30gramůSůl
- 200gramůRýže loupaná
- 70gramůSádlo škvařené
- 1gramPepř černý mletý
- 75gramůVepřová střeva tenká
- 150gramůTuk
- 10gramůČesnek
- 200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
948 mg
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou hlavu, plíce a játra očistíme a opláchneme. Uvaříme je v mírně osolené vodě (játra po 10 minutách varu vyjmeme), hlavu vykostíme a vše najemno umeleme.
- 2Do směsi přidáme dušenou rýži, jemně nakrájenou a do zlatavé barvy na sádle osmahnutou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše rozmícháme s dávkou vývaru z masa a přisolíme.
- 3Prejt plníme do připravených střev a uzavřené jitrnice vkládáme do zbylého vývaru z vepřového masa. Zvolna vaříme 10-15 minut.
- 4Uvařené jitrnice vyjmeme, zchladíme studenou vodou, necháme odkapat a ztuhnout.
- 5Před podáváním jitrnice opékáme na tuku po obou stranách a při podávání je podléváme výpekem od pečení.
- 6Jitrnice je možné podávat jen ohřáté ve vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.