Rýžové nudle s čerstvou zeleninou a vejci
40 min.
Ingredience
- 250gramůNudle rýžové
- 50gramůOřechy burské pražené
- 1hrstBazalka
- 4lžíceOmáčka rybí
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaCukr třtinový
- 200gramůBrokolice
- 150gramůMrkev kořen
- 3kusyŠalotka
- 1kusZázvor celý
- 150gramůBambusové výhonky konzervované
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 0,5hrstMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nudle vložíme do vroucí vody a cca 3 minuty povaříme. Slijeme, prudce zchladíme a necháme okapat. Burské oříšky nasekáme, bazalku a mátu propláchneme a otrháme lístky. Brokolici omyjeme a rozebereme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na tenké plátky, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor nadrobno nakrájíme.
- 2Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm za stálého míchání cca 4 minuty nejprve brokolici a mrkev. Vyjmeme z pánve. Dolijeme zbylý olej a cca 2 minuty na něm osmahneme šalotky, česnek a zázvor. Vmícháme bambusové výhonky a společně ještě krátce orestujeme. Do pánve vrátíme mrkev s brokolicí a zalijeme vývarem smíchaným s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, cukrem a cayenským pepřem. Přidáme nudle, polovinu burských oříšků a rozšlehaná vejce. Za stálého míchání opékáme cca 2 minuty, dokud se vejce nesrazí. Přisypeme bylinky, ochutíme solí a pepřem.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem burských oříšků a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.