Rýžové nudle s čerstvou zeleninou a vejci

40 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nudle vložíme do vroucí vody a cca 3 minuty povaříme. Slijeme, prudce zchladíme a necháme okapat. Burské oříšky nasekáme, bazalku a mátu propláchneme a otrháme lístky. Brokolici omyjeme a rozebereme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na tenké plátky, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm za stálého míchání cca 4 minuty nejprve brokolici a mrkev. Vyjmeme z pánve. Dolijeme zbylý olej a cca 2 minuty na něm osmahneme šalotky, česnek a zázvor. Vmícháme bambusové výhonky a společně ještě krátce orestujeme. Do pánve vrátíme mrkev s brokolicí a zalijeme vývarem smíchaným s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, cukrem a cayenským pepřem. Přidáme nudle, polovinu burských oříšků a rozšlehaná vejce. Za stálého míchání opékáme cca 2 minuty, dokud se vejce nesrazí. Přisypeme bylinky, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem burských oříšků a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.