Rýžový koláč se slaninou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Otvírací kruhovou formu vymažeme a na dno dáme pečicí papír.
  • 3
    V pánvi rozpálíme lžíci oleje a dozlatova orestujeme rozdrcený česnek, nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájenou šalvěj a ještě asi 2min osmažíme. Poté odstavíme a vmícháme med.
  • 4
    Ve velké míse promícháme s uvařenou rýží, přidáme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Ochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme.
  • 5
    Rýžovou směs naneseme do formy a upěchujeme.
  • 6
    Pečeme 25-30min až povrch koláče zezlátne.
  • 7
    Necháme trochu vychladnout, nakrájíme a dozdobíme lístky rukoly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.