Rýžový nákyp pro alergiky
130 min.
Ingredience
- 15gramůMargarín
- 75gramůCukr krystal
- 100gramůRýže loupaná
- 500mililitrůMléko sójové
- 500mililitrůMléko rýžové
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůSmetana sójová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
817 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 160°C.
- 2Do pekáčku vložíme margarín a zahřejeme. Přidáme cukr, promícháme, doložíme rýži a opět zamícháme, aby se zrníčka obalila směsí tuku a cukru.
- 3Vanilkový lusk rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vložíme je do mléka a promícháme. Mlékem zalijeme rýži s cukrem a dobře promícháme, aby se rozmělnily žmolky.
- 4Přidáme špetku soli a smetanu, směs přivedeme k varu. Vyjmeme vanilkový lusk a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 120 minut, dokud se nevytvoří krémovitý nákyp. Promícháme nejprve po 30 minutách, poté po 60 minutách, následně podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.