Rýžový nákyp s houbami
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 300gramůHouby čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 400mililitrůMléko polotučné
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme, vsypeme do mléka, osolíme, přidáme lžíci sádla a přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka. Měkkou rýži několikrát propícháme vidličkou a necháme vychladnout.
- 2Na rozpáleném sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a krátce orestujeme.
- 3Potom houby promícháme s rýží, smetanou, žloutky, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.
- 4Směs vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Posypeme zbylým sýrem a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.