Rýžový nákyp s houbami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme, vsypeme do mléka, osolíme, přidáme lžíci sádla a přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka. Měkkou rýži několikrát propícháme vidličkou a necháme vychladnout.
  • 2
    Na rozpáleném sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a krátce orestujeme.
  • 3
    Potom houby promícháme s rýží, smetanou, žloutky, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Směs vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Posypeme zbylým sýrem a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.