Rýžový nákyp s krabí omáčkou
70 min.
Ingredience
- 50gramůŠafrán
- 300gramůRýže Basmati
- 1kusCibule
- 750mililitrůVývar rybí
- 600gramůKrab
- 300gramůRajčata
- 1kusPórek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme rýži. Oloupeme cibuli, nasekáme na jemno, vhodíme do pánve s 20 g másla a osmažíme. Přidáme rýži a smažíme 1-2 minuty. Přidáme šafrán rozpuštěný v troše rybího vývaru. Poté přilijeme zbývající vařící vývar a dáme pánev s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
- 2Připravíme omáčku. Omyjeme kraby a dáme stranou. Kraby povaříme v osolené vodě 3-4 minuty. Vyjmeme, vybereme maso, odstraníme z chrupavky a krunýře vyhodíme.
- 3Omyjeme petrželku a nasekáme. Pórek omyjeme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a hrubě nasekáme.
- 4Do pánve nalijeme olej a osmažíme pórek. Přidáme krabí maso, osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme, za občasného zamíchání 8-10 minut dusíme. Posypeme nasekanou petrželkou.
- 5Rýži vyndáme z trouby, vmícháme máslo a rýži. Rozdělíme do jednotlivých talířů, uhladíme a pokrm podáváme horký s krabí omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.