Rýžový nákyp s květákem a drůbky
105 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 200gramůKuřecí drůbky
- 1kilogramKvěták
- 3litryVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůStrouhanka
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 1 l osolené vody. Přisypeme do ní probranou rýží a spaříme ji 5 minut. Potom rýži scedíme a necháme okapat. Drůbky uvaříme doměkka v 1 l osolené vody a květák také povaříme v 1 l osolené vody. Vše scedíme (vývar z drůbků si necháme) a necháme okapat a vychladnout. Okapanou rýží dáme do kastrůlku, zalijeme vývarem z drůbků a uvaříme hustou kaši. Vaříme asi 20 minut. Hotovou kaši necháme vychladnout.
- 2V misce utřeme 60 g másla se žloutky na bílou pěnu. Přimícháme vychladlou kaši z rýže, drobně nasekané vychladlé drůbky a vše dohromady promícháme. Připravenou směs dochutíme solí, pepřem, přidáme nastrouhaný muškátový květ, drobně nasekanou zelenou část jarní cibulky. Nakonec vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme.
- 3Zapékací formu vymažeme 40 g másla, vysypeme strouhankou a připravenou směs na nákyp vlijeme do formy. Formu s nákypem vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
- 4Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a potom ho nakrájíme na pěkné porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře. Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.