Rýžový nákyp s paprikami
75 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 2kusyRajčata
- 1kusBazalka
- 2kusyCibule
- 10kusůRajčata sušená sterilovaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyOlej olivový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 80gramůOlivy černé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2120 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
130 g
Sacharidy
223 g
Vláknina
46 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nasekáme.
- 2Sušená rajčata nakrájíme na proužky, smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a přelijeme rajčata s rýží. Vložíme do trouby a dáme zapéct na 10 minut.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a cibuli, papriku a rajčata na něm 4 minuty podusíme. Bílek z druhého vejce ušleháme do tuhého sněhu. Ovčí sýr a olivy rozmixujeme a okořeníme bazalkou, solí a pepřem. Zeleninu smícháme se sněhem a umixovaným sýrem s olivami, rozložíme na zapečenou rýži a dáme péct do trouby na dalších 30 minut. Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.