Rýžový nákyp s paprikami

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2120 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
130 g
Sacharidy
223 g
Vláknina
46 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nasekáme.
  • 2
    Sušená rajčata nakrájíme na proužky, smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a přelijeme rajčata s rýží. Vložíme do trouby a dáme zapéct na 10 minut.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a cibuli, papriku a rajčata na něm 4 minuty podusíme. Bílek z druhého vejce ušleháme do tuhého sněhu. Ovčí sýr a olivy rozmixujeme a okořeníme bazalkou, solí a pepřem. Zeleninu smícháme se sněhem a umixovaným sýrem s olivami, rozložíme na zapečenou rýži a dáme péct do trouby na dalších 30 minut. Po upečení ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.