Rýžový nákyp se šunkou a sýrem
60 min.
Ingredience
- 700gramůRýže dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůŠunka dušená
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
534 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme rýži a necháme vychladnout.
- 2Nastrouháme sýr, šunku nasekáme.
- 3Smícháme v misce rýži, žloutky, 100g nastrouhaného sýra, nasekanou šunku, petržel a rajčatový protlak.
- 4Osolíme, opepříme a promícháme.
- 5Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme opatrně do směsi.
- 6Vymažeme zapékací mísu a naplníme připravenou směsí.
- 730 minut zapečeme v horké troubě, potom nákyp posypeme zbytkem sýra.
- 810 minut dopečeme, dokud není sýr růžový.
- 9Nákyp podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.