Rýžový nákyp slaný II
60 min.
Ingredience
- 2hrnkyVoda pitná
- 1hrstPetržel - nať
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 2šálkyRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůDrůbeží maso vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
762 mg
Postup přípravy
- 1Opranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osoleném mléce s vodou a necháme okapat.
- 2Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané vařené maso, petrželovou nať, rýži a tuhý sníh z bílků.
- 3Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.