Rýžový pilaf meruňkový
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůMeruňky sušené
- 2lžíceHrozinky
- 50gramůMandle
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci osmažíme na másle cibuli dozlatova. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty restujeme. Zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a petrželku a dusíme 10 minut pod pokličkou.
- 2Přidáme meruňky, hrozinky a spařené, oloupané a opražené mandle, zamícháme a ještě 5 minut dusíme. Odstavíme a necháme ještě 15 minut pod pokličkou dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.