Rýžový salát
55 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůFazole bílé
- 225gramůRýže loupaná
- 175gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůFazole vařené
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibulka jarní
- 150mililitrůRajčatová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceHořčice
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
3 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme rýži dle návodu. 5 minut vaříme zelené fazolky, pak propláchneme studenou vodou a slijeme.
- 2Propláchneme rýži ve studené vodě, slijeme a dáme do salátové mísy.
- 3Smícháme na zálivku rajčatovou šťávu, česnek, koriandr, olivový olej a černý pepř. Důkladně rozšleháme. Nalijeme zálivku na rýži a promícháme.
- 4Přidáme zelené fazolky, fazole strakaté, červené fazole, papriku, jarní cibulku a vše promícháme.
- 5Zakryjeme mísu a dáme do lednice.
- 6Zdobíme čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.