Rýžový salát s čabajkou a parmezánem
30 min.
Ingredience
- 200gramůRýže basmati
- 60gramůHrášek
- 60gramůKukuřice
- 60gramůSýr Parmezán
- 1kusPaprika zelená
- 1kusKlobása - Čabajka
- 4gramyOlivy černé
- 20gramůKapary
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži basmati uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
- 2Hrášek a kukuřici krátce povaříme v osolené vroucí vodě, scedíme. Parmezán nahrubo nastrouháme, papriku nakrájíme na nudličky, čabajku nakrájíme na tenká kolečka, kapary a olivy pokrájíme na menší kousky.
- 3Vše promícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku. Poté salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.