Rýžový salát s černým kořenem
40 min.
Ingredience
- 400gramůRýže neloupaná (Natural)
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstEstragon
- 125mililitrůOlej olivový
- 300gramůČerný kořen
- 1lžíceKapary sterilované
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru.
- 2Oprané byliny osušíme, jemně nasekáme a promícháme s olivovým olejem. Kapary s černým kořenem necháme okapat, poté je nasekáme na jemno a přidáme k bylinkám. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a řádně promícháme.
- 3Rýži scedíme, necháme krátce vychladnout a poté smícháme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.