Rýžový salát s čerstvými fazolemi a hráškem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme ještě jednou takovým množstvím vody. Osolíme, přiklopíme a povaříme doměkka přibližně 15 minut.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostky nakrájenou dýni, čerstvé fazole. Chvilku podusíme, vlijeme víno, necháme ho vyvařit. Zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a na mírném ohni povaříme 15-20 minut.
  • 3
    Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou a necháme mírně vychladnout.
  • 4
    Do zchladlé směsí přimícháme rýži, scezený hrášek, nasekané ořechy a petrželovou nať. Vše dohromady promícháme, necháme v lednici 30 minut odležet. Podle porcí salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.