Rýžový salát s krůtími prsíčky a ananasem
25 min.
Ingredience
- 300gramůKrůtí prsa
- 5lžicOřechy Kešu
- 400gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůHrášek mražený
- 1kusPomeranče
- 2lžíceOlej mandlový hořký
- 1lžíceVoda z pomerančových květů
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 0,5kusAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
10 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.
- 2Omyjeme, osušíme a na sousta rozkrájíme krůtí prsíčka. Na pánvi zahřejeme máslo a maso na něm z obou stran opečeme dozlatova. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme hrášek. Poté slijeme a necháme okapat na sítu.
- 4Oloupeme pomeranč a nakrájíme na malé kousíčky. Ananas oloupeme, odstraníme tuhou střední dužninu, rozkrájíme na kostičky.
- 5Na suché teflonové pánvi opražíme kešu oříšky. Opláchnutou a osušenou bazalku jemně nasekáme.
- 6Smícháme rýži, maso, hrášek, ananas, pomeranč a mandlový olej. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vodu z pomerančových květů.
- 7Před podáváním necháme krátce odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.