Rýžový salát s tuňákem
10 min.
Ingredience
- 100gramůTuňák v oleji
- 1lžičkaHořčice bezlepková
- 3špetkySůl
- 20gramůCibule sterilovaná
- 50gramůKapie sterilovaná
- 10gramůKapary
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžícePažitka
- 50gramůRýže dušená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
487 mg
Cukr
288 mg
Postup přípravy
- 1Kousky tuňáka v olivovém oleji slijeme, olej zachytíme do misky a smícháme z bezlepkovou hořčicí a solí. Sterilované malé cibulky a sterilovanou červenou kapii slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Kapary i papriku pokrájíme na menší kousky. Petrželku s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme a přidáme do mísy k oleji s hořčicí. Přidáme dušenou rýži, znovu promícháme a nakonec přidáme kousky tuňáka, které zlehka vmícháme do směsi. Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.