Rýžový salát se sardinkami
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusOkurky nakládané
- 1kusJablka
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 2baleníSardinky v oleji
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a necháme okapat.
- 2Sardinky vyjmeme z oleje a po okapání rozebereme na malé kousky. Okurku nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme a nakrájíme nadrobno. Natvrdo uvařená vejce nasekáme na hrubší kusy.
- 3Nejdříve přidáme k rýži sardinky, okurku a jablko a vše přelijeme ochucenou majonézou zředěnou smetanou. Promícháme a zlehka vmícháme vejce.
- 4Salát necháme proležet a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.