Rýžový salát se slávkami
55 min.
Ingredience
- 300gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1kusCitrony
- 50gramůOlivy černé
- 1kusPaprika červená
- 60gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 1kusČesnek
- 1kilogramMušle slávky
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno bílé
- 80gramůOlej olivový
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
25 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a podrtíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Nasekáme papričku. Odrhneme slávky a dobře omyjeme. Scedíme, vhodíme do pánve, přilijeme bílé víno, přidáme česnek, nasekanou petrželku, olej a necháme pod pokličkou na středním plameni za občasného zatřesení pánví otevřít.
- 2Pánev stáhneme z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a slávky, které se neotevřely. Scedíme tekutinu, uschováme. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky. Rýži vaříme asi 15 minut.
- 3V misce smícháme citronovou šťávu se solí, nasekanou papričkou a zbývajícím olejem. Rozšleháme. Přidáme 2 lžíce tekutiny z vaření slávek a vše rozšleháme. Přidáme vyloupané měkkýše, kostičky papriky a černé olivy, vše přelijeme polovinou připravené zálivky z oleje a citronové šťávy
- 4Ryži scedíme al dente a zalijeme zbývající zálivkou. Promícháme se směsí vyloupaných měkkýšů a papriky. Posypeme nasekanou petrželkou a hotový salát podáváme ozdobený klínky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.