Rýžový zeleninový nákyp
80 min.
Ingredience
- 50gramůCibulka jarní
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 3lžíceOlej olivový
- 200gramůRýže loupaná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůPetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky, mrkev a fazolky omyjeme, jarní cibulky oloupeme a pokrájíme na kolečka včetně natě. Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka, nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme, krájíme na kostičky, fazolky na kousky o délce asi 3 centimetrů.
- 2Do hrnce vlijeme olej, pokrájenou zeleninu na něm opečeme. Vsypeme rýži a opečeme ji, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Počkáme, dokud nedojde k varu, poté přikryjeme a dusíme 20 minut při mírné teplotě. Vyklopíme obsah do mísy a necháme vychladnout.
- 3Předehřejeme troubu na 200 ºC.
- 4V misce utřeme máslo a žloutky, přidáme polovinu nastrouhaného sýra, nadrobno nasekanou petrželku. Zamícháme rýži se zeleninou, opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku.
- 5Ušleháme sníh z bílků, vmícháme do rýže.
- 6Zapékací misku vyplníme hmotou, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Po 15 minutách pečení přidáme zbytek sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.