S dýní tagliatelle
50 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 125gramůŠunka parmská
- 275gramůTagliatelle
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme dýni a vykrojíme jadřinec a blánu. Dužinu nakrájíme na kostičky.
- 2Olivový olej rozpálíme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme, až změknou. Přidáme 1/2 petrželky a 2 minuty smažíme. Přidáme dýni a smažíme 3 minuty, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme 1/2 vývaru a přivedeme k varu. Pod pokličkou necháme dusit, dokud dýně nezměkne, je-li třeba, přilijeme vývar. Přidáme parmskou šunku a 2 minuty povaříme.
- 3Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou. Vaříme cca 10 minut, poté scedíme, necháme okapat a dáme do ohřáté mísy.
- 4Do šunkové směsi přidáme smetanu a mírně zahřejeme.
- 5Směs nalijeme na těstoviny a posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.