S dýní tagliatelle

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme dýni a vykrojíme jadřinec a blánu. Dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Olivový olej rozpálíme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme, až změknou. Přidáme 1/2 petrželky a 2 minuty smažíme. Přidáme dýni a smažíme 3 minuty, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme 1/2 vývaru a přivedeme k varu. Pod pokličkou necháme dusit, dokud dýně nezměkne, je-li třeba, přilijeme vývar. Přidáme parmskou šunku a 2 minuty povaříme.
  • 3
    Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou. Vaříme cca 10 minut, poté scedíme, necháme okapat a dáme do ohřáté mísy.
  • 4
    Do šunkové směsi přidáme smetanu a mírně zahřejeme.
  • 5
    Směs nalijeme na těstoviny a posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.