S plody moře těstovinový salát
60 min.
Ingredience
- 175gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceZálivka salátová italská
- 2stroužkyČesnek
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyMrkev kořen
- 125gramůOlihně
- 175gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 12kusůKlasy kukuřice mražené
- 2decilitryVíno bílé
- 120gramůRajčata sušená sterilovaná
- 120gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 600gramůMušle slávky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Poté je scedíme. Smícháme zálivku, 2 lžíce vína a rozetřený česnek. Přidáme pokrájené žampiony a necháme marinovat.
- 2Na kolečka nakrájíme mrkev, blanšírujeme 4 minuty, necháme okapat a přidáme k žampionům.
- 3Mušle očistíme a vyhodíme ty, které zůstanou otevřené i při poklepání. Dáme do hrnce zbytek vína a 1,5 dl vína. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a vaříme 4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Necháme je okapat a ty mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme si 12 mušlí v půlce lastury na ozdobení.
- 4Ostatní mušle z lastur vyndáme a přidáme k žampionům, smícháme s kroužky olihní a krevetami.
- 5Do salátu přidáme sušená rajčata, pažitku a těstoviny. Osolíme a opepříme. Vše dáme do mísy.
- 6Cukrový hrášek blanšírujeme minutu, přidáme kukuřičky a blanšírujeme 3 minuty, opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 7Narovnáme je okolo salátu střídavě s mušlemi v ulitách a poté zakryjeme a dáme vychladit.
- 8Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.