S plody moře těstovinový salát

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Poté je scedíme. Smícháme zálivku, 2 lžíce vína a rozetřený česnek. Přidáme pokrájené žampiony a necháme marinovat.
  • 2
    Na kolečka nakrájíme mrkev, blanšírujeme 4 minuty, necháme okapat a přidáme k žampionům.
  • 3
    Mušle očistíme a vyhodíme ty, které zůstanou otevřené i při poklepání. Dáme do hrnce zbytek vína a 1,5 dl vína. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a vaříme 4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Necháme je okapat a ty mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme si 12 mušlí v půlce lastury na ozdobení.
  • 4
    Ostatní mušle z lastur vyndáme a přidáme k žampionům, smícháme s kroužky olihní a krevetami.
  • 5
    Do salátu přidáme sušená rajčata, pažitku a těstoviny. Osolíme a opepříme. Vše dáme do mísy.
  • 6
    Cukrový hrášek blanšírujeme minutu, přidáme kukuřičky a blanšírujeme 3 minuty, opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 7
    Narovnáme je okolo salátu střídavě s mušlemi v ulitách a poté zakryjeme a dáme vychladit.
  • 8
    Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.