Sacebeli z vepřového masa
35 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1000gramůVepřová kýta
- 20gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůTuk
- 300gramůRajčata
- 20gramůPetržel - nať
- 150gramůOřechy vlašské
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůČesnek
- 200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenčí plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme, opepříme a obalíme v prosáté mouce.
- 2Plátky po obou stranách rychleji opečeme v tuku a vyjmeme je.
- 3Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a jádra vlašských ořechů. Směs zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme, povaříme a dochutíme.
- 4Plátky masa ve směsi velmi krátce prohřejeme.
- 5Při podávání plátky masa přeléváme šťávou a obkládáme kolečky rajčat a snítkou petrželové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.