Safari zálivka
10 min.
Ingredience
- 250gramůMajonéza
- 3lžíceKečup
- 100gramůKřen
- 3mililitryPomerančová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 10gramůKopr čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 5mililitrůWhisky
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
57 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
264 mg
Postup přípravy
- 1Majonézu v misce smícháme spolu s kečupem a křenem. Potom přidáme pomerančovou šťávu, prolisovaný česnek, smetanu a vše promícháme. Vmícháme ještě drobně nasekaný kopr a petrželovou nať a opět zamícháme.
- 2Nakonec zálivku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a whisky. Znovu zálivku zamícháme a necháme v lednici vychladit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.