Šafránová omáčka
35 min.
Ingredience
- 250gramůPaprikové lusky čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 100gramůMandle
- 2kusyCibule
- 1špetkaŠafrán
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli nasekáme a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme papriky nakrájené na kostičky a nasekané mandle. Poté přilijeme zeleninový vývar a zvolna asi 20min provaříme.
- 2Vmícháme šafrán a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a tabascem.
- 3Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke špenátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.