Šafránové rizoto s houbami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme polovinu olivového oleje a necháme na něm zesklovatět na kostičky nasekané šalotky. Přidáme rýži a za stálého míchání restujeme 3 minuty. Zalijeme vínem a když se tekutina téměř vstřebá, přilijeme naběračku teplého zeleninového vývaru. Proces opakujeme, dokud není rýže měkká (10 -15 minut). S poslední naběračkou vývaru přidáme do rýže šafrán. Asi 100ml vývaru ponecháme na další použití.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na plátky nakrájené houby. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Uchováme na teplém místě.
  • 3
    V pánvi zahřejeme sójovou smetanu se zbylými 100ml vývaru, vmícháme rajčata a vše povaříme 5 minut.
  • 4
    Rýži upravíme na talíře, přidáme rajčatovou smetanu a houby. Rizoto ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.