Šafránové rizoto s houbami
40 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 2kusyŠalotka
- 300gramůHříbky čerstvé
- 6lžicOlej olivový
- 400gramůRýže Basmati
- 100mililitrůVíno bílé veganské
- 2gramyŠafrán
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSmetana sójová
- 150gramůRajčata loupaná celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme polovinu olivového oleje a necháme na něm zesklovatět na kostičky nasekané šalotky. Přidáme rýži a za stálého míchání restujeme 3 minuty. Zalijeme vínem a když se tekutina téměř vstřebá, přilijeme naběračku teplého zeleninového vývaru. Proces opakujeme, dokud není rýže měkká (10 -15 minut). S poslední naběračkou vývaru přidáme do rýže šafrán. Asi 100ml vývaru ponecháme na další použití.
- 2V pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na plátky nakrájené houby. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Uchováme na teplém místě.
- 3V pánvi zahřejeme sójovou smetanu se zbylými 100ml vývaru, vmícháme rajčata a vše povaříme 5 minut.
- 4Rýži upravíme na talíře, přidáme rajčatovou smetanu a houby. Rizoto ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.