Šafránové rizoto s parmezánem

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji opečeme. Vmícháme špetku šafránu a zvolna, po částech přiléváme vývar. Rýže musí tekutinu vsakovat. Asi po 20 minutách dušení rýži osolíme, opepříme a kastrol odstavíme z plotny.
  • 2
    Do rizota vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a zbylé máslo ve vločkách. Rizoto dáme do mísy a posypeme zbylým sýrem.
  • 3
    Před podáváním ozdobíme pokrm lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.