Šafránové rizoto s parmezánem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrVývar slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 1kusBazalka
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji opečeme. Vmícháme špetku šafránu a zvolna, po částech přiléváme vývar. Rýže musí tekutinu vsakovat. Asi po 20 minutách dušení rýži osolíme, opepříme a kastrol odstavíme z plotny.
- 2Do rizota vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a zbylé máslo ve vločkách. Rizoto dáme do mísy a posypeme zbylým sýrem.
- 3Před podáváním ozdobíme pokrm lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.