Šafránové tagliolini s chřestem
33 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůŠafrán
- Na ozdobu
- Na těstoviny
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z mouky a vajec vypracujeme těsto, dáme ho půl hodiny odpočinout. Na strojku utvoříme tenký pruh těsta.
- 2Těsto zprášíme moukou, stočíme do válečku a nakrájíme na slabé nudle. Tagliolini necháme oschnout na utěrce posypané moukou.
- 3Smetanu přivedeme k varu, přidáme k ní šafrán, osolíme, opepříme a zvolna vaříme několik minut do zhoustnutí. Na pánvi s horkým olejem a česnekem opečeme chřest tak, aby byl krásně křupavý.
- 4Tagliolini uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je a krátce dovaříme na pánvi se šafránovou omáčkou. Upravíme na talíř a doprostřed těstovin dáme křupavý chřest. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.