Šafránové tagliolini s chřestem

33 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky a vajec vypracujeme těsto, dáme ho půl hodiny odpočinout. Na strojku utvoříme tenký pruh těsta.
  • 2
    Těsto zprášíme moukou, stočíme do válečku a nakrájíme na slabé nudle. Tagliolini necháme oschnout na utěrce posypané moukou.
  • 3
    Smetanu přivedeme k varu, přidáme k ní šafrán, osolíme, opepříme a zvolna vaříme několik minut do zhoustnutí. Na pánvi s horkým olejem a česnekem opečeme chřest tak, aby byl krásně křupavý.
  • 4
    Tagliolini uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je a krátce dovaříme na pánvi se šafránovou omáčkou. Upravíme na talíř a doprostřed těstovin dáme křupavý chřest. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.