Šafránové ústřice
40 min.
Ingredience
- 500gramůÚstřice
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar rybí
- 250gramůPórek
- 50gramůMrkev kořen
- 30gramůŘeřicha
- 1gramŠafrán
- 1lžícePernod
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 20gramůKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut povaříme, až zelenina změkne. Přilijeme šťávu z ústřic, nasekanou řeřichu, šafrán, pernod, citronovou šťávu, sůl a podle uvážení i cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, přidáme ústřice a zvolna vaříme, až změknou a na okrajích se mírně zkroutí.
- 2Ozdobíme kerblíkem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.