Šafránovo-rajčatová shakshuka
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata Cherry
- 1,5lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 4lžíceVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 4kusyCibulka jarní
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 4lžíceSýr Feta
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme.
- 2Cherry rajčátka přepůlíme.
- 3V hrnci rozpálí olej a opečeme na něm cibuli. Trvá to tak 5 minut.
- 4Poté přidáme česnek, rajčata, protlak a všechno koření včetně pepře a soli. Dusíme 5 minut.
- 5Poté vmícháme vodu.
- 6Do směsi uděláme čtyři důlky, do kterých vyklepneme vejce a počkáme, až ztuhne. Trvá to 5 minut.
- 7Podáváme posypané čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podle chuti můžeme osolit a opepřit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.