Salám z husí kůže

230 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
85 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
178 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu očistíme, důkladně umyjeme a vykostíme, z masa vyřízneme kůži tak, aby kůže zůstala celá. Půlku masa nakrájíme na malé kousky a druhou půlku pomeleme na strojku na maso. Obě masa dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, oloupaný a prolisovaný česnek, drobně nasekanou kapii, drobně nakrájenou petržel kudrnku a nakonec sanytru. (Sanytra je ledek draselný, prodává se ve formě malých krystalků, do jídla dáváme malé množství, jen na zbarvení.) Směs dobře rukou promícháme a odložíme do lednice na 3 hodiny.
  • 2
    Celou husí kůži rozložíme na pracovní plochu, osolíme ji, trošku posypeme pepřem, z připravené směsi vytvarujeme hrubý salám, položíme ho na kůži, zabalíme a kůži zašijeme.
  • 3
    Hotový salám v udírně udíme asi dvě a půl hodiny. Potom ho ještě musíme uvařit v páře přibližně 30-40 minut a nakrájený podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.