Salát bramborový s houbami
100 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1kusCibule
- 200mililitrůMasový vývar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBalsamico ocet
- 4lžíceOřechový olej
- 100gramůLišky čerstvé
- 20gramůTymián čerstvý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
- 2Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
- 3Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a 2 lžíce oleje, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.
- 4Na pánev nalijeme olej. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme na olej a přidáme očištěné a pokrájené lišky. Opékáme. Ještě teplé potom přidáme do salátu a lehce zamícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
- 5Nakonec salát posypeme nasekaným tymiánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.