Salát bramborový s nakládanou okurkou a šunkou
90 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 6lžicMasový vývar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOcet bílý vinný
- 4lžíceMajonéza
- 100gramůJogurt bílý
- 150gramůŠunka od kosti
- 3kusyOkurky nakládané
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
- 2Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
- 3Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
- 4Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.
- 5V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborům a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
- 6Šunku od kosti nakrájíme na nudličky. Nakládané okurky pokrájíme na kostičky. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme skořápku a nakrájíme na kostičky. Pokrájenou šunku, okurky a vejce přidáme do brambor a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
- 7Potom nasekáme nadrobno pažitku a posypeme s ní hotový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.