Salát bramborový se slaninou
110 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 200mililitrůMasový vývar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOcet bílý vinný
- 5lžicOlej z pšeničných klíčků
- 50gramůPažitka
- 100gramůAnglická slanina
- 50gramůŘeřicha
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
- 2Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
- 3Oloupeme jednu cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
- 4Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a olej, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor a kostky cibule. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.
- 5Oloupeme zbylou cibuli a nasekáme nadrobno. Vlijeme na pánev olej a vhodíme na něj nasekanou cibuli. Slaninu nakrájíme na kousky, přidáme na pánev a opečeme. Potom ještě horkou přidáme do salátu a lehce promícháme. Necháme 15 minut odležet.
- 6Nadrobno nasekáme pažitku a řeřichu a posypeme s ní salát před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.