Salát bramborový se slaninou

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
  • 2
    Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Oloupeme jednu cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
  • 4
    Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a olej, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor a kostky cibule. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.
  • 5
    Oloupeme zbylou cibuli a nasekáme nadrobno. Vlijeme na pánev olej a vhodíme na něj nasekanou cibuli. Slaninu nakrájíme na kousky, přidáme na pánev a opečeme. Potom ještě horkou přidáme do salátu a lehce promícháme. Necháme 15 minut odležet.
  • 6
    Nadrobno nasekáme pažitku a řeřichu a posypeme s ní salát před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.