Salát bramborový se sýrem
80 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 6lžicMasový vývar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOcet bílý vinný
- 4lžíceMajonéza
- 100gramůJogurt bílý
- 1kusCeler řapíkatý
- 150gramůGouda
- 20gramůBazalka
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
- 2Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
- 3Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
- 4Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.
- 5V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborům a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
- 6Řapíkatý celer omyjeme a odlomíme z něho 3 řapíky, které nakrájíme na tenké proužky. Sýr goudu nastrouháme na hrubším struhadle. Olivy omyjeme a vypeckujeme.
- 7Do brambor přidáme olivy, nastrouhaný sýr a nasekaný řapíkatý celer. Zlehka promícháme a necháme 15 minut odležet. Potom natrháme lístky bazalky a salát jimi posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.