Salát Caesar s tygřími krevetami
31 min.
Ingredience
- 700gramůSalát římský
- 200gramůSýr Parmezán
- 600gramůKrevety tygří
- 12gramůČesnek
- 30gramůKari koření
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 9gramůSůl
- 264gramůOlej olivový
- Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]
- 36gramůAnčovička - filety
- 12gramůCukr třtinový
- 12gramůČesnek
- 48gramůHořčice Dijonská
- 48gramůOcet vinný
- 3gramyPepř černý mletý
- 9gramůSůl
- 180gramůVaječný žloutek slepičí
- 264gramůOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
57 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Syrové tygří krevety zbavíme hlavy, kromě ocásku oloupeme, podél zad nařízneme a vyčistíme od střívek. Nožem nadrobno posekáme oloupaný česnek a vmasírujeme ho do krevet.
- 2V míse důkladně smícháme sladkou mletou papriku a kari koření s olivovým olejem, do směsi přidáme krevety, lehce promícháme a necháme přikryté přes noc marinovat.
- 3Druhý den vyjmeme krevety z marinády a na suché rozpálené pánvi je z každé strany asi půl minuty opečeme.
- 4Na přiměřené kusy natrháme vypraný a osušený římský salát, v míse ho smícháme s dresinkem na Caesar salát Ambiente (salátový dresink) a nastrouhaným sýrem Parmigiano Regiano. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce přidáme opečené krevety.
- 5Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]:
- 6Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený.
- 7V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, hnědý cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.