Salát Ceasar s krůtími nudličkami
35 min.
Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůSardelové řezy
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 12lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
45 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ledový salát omyjeme, očistíme a natrháme na větší kousky. Vložíme do velké salátové mísy. Z toastů odkrojíme kůrky, střídky nakrájíme na kostky.
- 2Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a okořeníme kari.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo, kostky toastového chleba na něm osmahneme a odložíme je stranou.
- 4Na pánev přidáme olivový olej, zprudka na něm osmahneme krůtí nudličky a odložíme je stranou.
- 5Česnek oloupeme, na jemno nasekáme, vložíme do misky, přidáme vejce, sardelové řezy, limetkovou šťávu, hořičici, worcester, sůl, pepř, olivový olej, vše rozmixujeme na dresink.
- 6Do mísy s ledovým salátem vložíme krůtí nudličky, osmažené kostky chleba, promícháme a přelijeme připravenou zálivkou. Sypeme nastrouhaným ementálem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.