Salát César

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostičky nakrájíme krajíčky chleba, promícháme s olejem a česnekem, rozložíme v jedné vrstvě na plech na pečení a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme za občasného míchání 15-20 minut dozlatova. Vyndáme z trouby, necháme krutony vychladnout a odložíme.
  • 2
    Zálivku si připravíme takto: do zpěnění, asi půl minuty, mixujeme česnek, hořčici, ančovičky (sardele), worcestrovou omáčku, citronovou šťávu, žloutek, sůl a pepř. Mixér máme stále zapnutý a nejprve po kapkách, a když hmota začne houstnout, tak tenkým pramínkem, přidáváme olivový olej, dokud se všechen zcela nezpracuje. Zálivku dáme do misky, pokud je moc hustá, zředíme ji horkou vodou, vmícháme parmazán, misku přikryjeme a uložíme do lednice.
  • 3
    Na jednotlivé listy rozebereme hlávku salátu, opláchneme, natrháme na kousky a v odstředivce na salát nebo za pomoci papírových utěrek osušíme, protože voda, která nám zůstane na salátu pak ředí zálivku a mění její chuť. Suché listy salátu dáme do plastového sáčku a uložíme do lednice.
  • 4
    Chvilku před podáváním upravíme kousky salátu do velké salátové mísy, přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, ozdobíme ančovičkami, krutony, hoblinkami parmazánu a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.