Salát César se slaninou
30 min.
Ingredience
- 2kusyVeka
- 150gramůSalát římský
- 180gramůAnglická slanina
- 1kusŠalotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůOlej olivový
- 80gramůMed včelí
- 60gramůHořčice
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůBylinky čerstvé - svazek
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
57 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Salát očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat, nakrájíme na nudličky.
- 2Veku a slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku, nakrájíme na kolečka. Oloupaným stroužkem česneku vytřeme salátovou mísu.
- 3Slaninu mírně rozškvaříme v pánvi. Přidáme máslo a dozlatova opečeme kostky chleba. Vyjmeme a v uvolněné pánvi podusíme šalotku.
- 4Na zálivku rozmícháme olej, hořčici a med. Přimícháme trochu smetany a bylinky. Osolíme a opepříme.
- 5Salát upravíme do mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme slaninou, kostkami veky a šalotkou. Přidáme na hoblinky nakrájený parmezán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.