Salát kadeřavý s gorgonzolou
20 min.
Ingredience
- 150gramůSalát kadeřavý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 30gramůOříšky piniové
- 30gramůSýr Gorgonzola
- Na zálivku
- 30gramůSýr Gorgonzola
- 1lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Salát omyjeme, rozebereme na listy a necháme okapat.
- 2Z fenyklu oddělíme výhonky ze střední části a nasekáme je nadrobno. Pak je odložíme stranou pryč. Celou fenyklovou hlízu potom omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na nudličky.
- 3Omyjeme a oloupeme hrušku, vyřízneme z ní jádřinec a rozkrájíme ji na měsíčky. Zakapeme citronovou šťávou.
- 4Na suché teflonové pánvi si opražíme nasekané piniové oříšky.
- 5Nožem namočeným ve studené vodě si na malé kostičky rozkrájíme gorgonzolu.
- 6Přichystáme si zálivku. Do misky rozmačkáme 30 g gorgonzoly, přidáme zakysanou smetanu, ocet, šťávu z poloviny pomeranče a olej. Šleháme, dokud nevznikne hustá krémovitá omáčka, kterou pak podle chuti osolíme a opepříme.
- 7Zálivkou přelijeme salát, hrušku a fenykl v misce a lehce promícháme. Zasypeme opraženými piniovými oříšky, kostičkami gorgonzoly a najemno posekanými výhonky fenyklu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.